Idoltåget kör sin sista resa

Det är i alla fall juryn bestående av Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bards sista resa i Idolsammanhang. De har därför utlovat sin bästa säsong där det har finkammat Sverige på talanger som ska bli nya stjärnor på den Svenska och förhoppningsvis även utländska pophimlen. Detta ska alltså bli året då de ska toppa sina tidigare insatser som idoljury. Nu är Idols fredagsfinaler i gång sedan tre veckor tillbaka och nog ser det lovande ut. Förra veckan så skrällde det rejält då en av favoriterna, Magnus Englund, snopet åkte ut. Norrlänningen med den djupa rösten var till och med tippad att komma med i topp tre, men så blev det inte, tyvärr måste vi säga för han var otroligt begåvad. Veckan innan så åkte Adam Torsell ut och det var mer väntat då han fick svidande kritik ifrån juryn efter sitt framförande av låten Dancing in the moonlight. Första deltagaren som åkte ut var 21 åriga Lina Rydén ifrån Karlstad som åkte ut efter framförandet av låten See you again.

Nu under fredagens fredagsfinal så är temat 90-tal vilket brukar vara kul. Låtarna som artisterna kommer att framföra är:

” Amanda Winberg- Baby one more time (Britney Spears)

Anna-Sofia Monroy- That don’t impress me much (Shanaia Twain)

Martin Almgren- Hard to handle (Black Crows)

Frans Walfridsson- I’m out of love (Anastacia)

Tove Burman- Ironic (Alanis Morisette)

Axel Schylström- Must have been love (Roxette)

Ida da Silva- I’m just a girl (No Doubt)

Simon Zion- Smells like teen spirit (Nirvana)

Bori Shoyebo- Let me entertain you (Robbie Williams)”

Och då så måste vi ju saga att vi är riktigt nyfikna på favoriten Simon Zions tolkning av Nirvanas- Smells like teen spirit men det ska också bli roligt att höra Anna-Sofia Monroys tolkning av Shania Twains- That don’t impress me much som är lite mer country inspirerat och något som juryn tidigare har hintat om är en genre som skulle passa henne bra. Men allt kan hända på idolscenen när nerver blandas med en önskan om att överträffa sig själv. Det handlar ju såklart också om hur mycket idolerna har tagit till sig av tidigare kritik och utvecklats i sin sång och på sitt framförande. Det handlar ju också om att deltagarna under den här resan ska finna sig själv som artister och hittar en stil som de är bekväma i.

Det ska i alla fall bli oerhört intressant att följa idolernas resa klockan åtta på fredagarna. Vilka kommer misslyckas och vilka kommer att överraskas. Vem blir Bards hackkyckling och vem vinner juryns hjärtan. Vi hoppas också på mycket känslor och kanske någon liten skandal för att krydda till det lite extra. I december så går finalen av stapeln i globen och vi gissar redan nu att Simon Zion är en av dem som kanske kommer att stå där. Och kanske så är det Amanda Winberg som är den andra som står i finalen, det skulle ju vara kul om det blev en kille och en tjej.

 

Privacy Policy