Megazine’s heta filmtips!

Att hitta de där riktigt bra filmerna kan vara svårt i djungeln av alla dessa filmproduktioner. Men vi har valt ut två nya också har vi med två riktiga klassiker som håller än i dag.

The Theory of everything

Handlar om den mycket kända fysikern Stephen Hawkings liv. Endast 21 år gammal så drabbades han av den obotliga sjukdomen ALS, en sjukdom som dödar inom loppet av två år. En sjukdom som angriper motoriken, talet, andningen och rörelseförmågan. Stephen, som vid den här tiden befinner sig mitt upp i sina collegestudier vägrar att accepterar sin sjukdom och med hjälp av sin hustru Jane så kämpar han vidare och lyckas slutföra sin doktorsavhandling. I dag, hela femtio år senare, så lever han fortfarande i allra högsta grad och är en av våra främste inom fysiken. Han är den människa i världen som har levt längst med sjukdomen och hur det har gått till är svårt att förklara. Men han fortsätter sin kamp med att hitta ”the theory of everything”.

Denna vackra film om Stephen Hawkings kamp och hans kärlek till livet, fysiken och sin familj är väldigt bra och välskriven. Helt lysande skådespelarinsatser. En film att se tillsammans med annan vuxen eller lite äldre barn.

Jurassic World

Jurassic world är den fjärde dinosauriefilmen regisserad av Stephen Spielberg. Den här gången så handlar det om två bröder som ska besöka sin moster som driver den populära nöjesanläggningen Jurassic world på en ö utanför Costa Rica. När bröderna anländer till ön så visar det sig att deras moster inte har tid med dem utan de får slå följe tillsammans med hennes assistent som de sedan sticker ifrån och det är nu det börjar hända grejer, öns nya dinosaurie Indominus rex kommer med hjälp av sin intellekt lös och börjar nu sin jakt på allt levande på ön.

Denna film är action från början till slut och är en perfekt familjefilm. Det är inte långa stunder som man får vila från spänning.

Ömhetsbevis

Denna klassiker från 1983 handlar om överklasskvinnan Aurora och hennes dotter Emma och deras komplicerade mor och dotter förhållande. Emma gifter sig med Flap och hennes mor misstycker kraftigt. Inte blir det bättre av att Emma och Flap blir tvungna att flytta för att Flap har fått jobb, de har stora ekonomiska bekymmer och Flap träffar en annan. En dag så upptäcker Emma en knöl under armen och allting förändras.

En otroligt gripande film med fantastiska skådespelarinsatser. Ta fram näsduken innan du tittar på den otroligt gripande klassikern.

Stekta gröna tomater

Filmen handlar om Ruth och Idgie som tillsammans driver det populära Whistle stop Cafe i Alabama, deras specialare är Stekta gröna tomater. Idgie har räddat Ruth ifrån ett förhållande med Frank Bennet som misshandlade henne. I magen så bar Ruth på Franks barn. Berättelsen om Ruth och Idgie utspelar sig i ett väntrum på ett rehabiliteringshem där Evelyn träffar en miss Threadgoode.

Den här filmen har allt och vi rekommenderar alla att se den, gammal som ung.

 

Privacy Policy