Tips på bra serier som går att streama

Det finns väl ingen människa som inte har en favoritserie nuförtiden. Den yngre generationen strecktittar på en hel säsong av sin favoritserie på Netflix och även det börjar sprida sig till övriga generationer. Tv-seriernas popularitet gör att fler och fler serier produceras och det kan vara svårt att hitta rätt i denna djungel av allt nytt, men vi tänkte i alla fall ge er några tips:

Top of the lake

En väldigt bra och välskriven serie som utspelar sig på Nya Zeeland. När 12- åriga gravida Tui försöker dränka sig i en sjö blir det början på en rad mystiska händelser som polisen Robin Griffin försöker reda ut. Hon blir kraftigt motarbetad av flera av den lilla stadens invånare och hon börjar förstå att det är något som är väldigt fel. Top of the lake är ett riktigt fynd och det är flera väldigt bra skådespelare med. Man tror att man vet hur allt ligger till, men det gör man inte.

The Killing

Handlar om poliskollegorna Linden och Holden som löser mord uppe i Seattle. Linden är ensam mamma till en tonårsson och har ständigt problem att kombinera mammarollen med polisrollen som kräver att hon jobbar väldigt mycket. Holden har ett förflutet som missbrukare vilket är en kamp som han får handskas med varje dag. Tillsammans så är dem ett oslagbart team som tillsammans löser de mest fasansfulla morden.

The Fall

Handlar om kriminalaren Stella Gibsons kamp att fånga en seriemördare som går lös på Belfast på Norra Irland. Parallellt så får vi även följa seriemördaren själv och hur han gång på gång ligger steget före. Vi får också lära känna honom personligen och varför han mördar och vilka han mördar. Han har också en egen familj med små barn och en fru men ju närmare Stella kommer i jakten på att få fast honom, desto mer stressad blir han och hans egen familj börjar också att fatta misstankar gentemot honom. Två säsonger är redan ute och vi väntar med spänning på den tredje.

Orange is the new black

Orange is the new black handlar om Piper som åker i fängelset efter att hennes före detta flickvän angett henne för ett narkotikabrott som hon gjorde tio år tidigare. I fängelset så får vi sedan följa Piper och de andra deltagarnas liv bakom galler. Vi kommer också att få följa deras bakomliggande historia och varför de hamnade bakom galler. Serien har verkligen allt. Det är otroligt mycket humor och skratt men också väldigt känslosamt och sorgligt. Det är också otroligt spännande och ibland väldigt våldsamt, hela tiden så är det nya händelser som står i centrum och serien utvecklas hela tiden och blir aldrig tråkig. Orange is the new black casten är otroligt duktiga skådespelare som överraskar hela tiden och karaktärerna, som är något utöver det vanliga, spelas otroligt bra. Man vill bara se mer och mer och detta är en serie som vi förmodligen kommer att få njuta av många säsonger till.

 

Posted In TV
Privacy Policy