Durham County: Season 2

Kanadensisk deckare? Kan det vara nått? Ni vet ju redan vad jag tycker om amerikanska. Hur som helst så ville jag ge det här en chans när jag fick hem det i brevlådan. Aldrig hört talas om tidigare och hade inga föreställningar alls hur det skulle vara. Det här är en av de där deckarserierna som man faktiskt ska se avsnitten i följd. Det fungerar inte inte att slökolla lite när det sänds mitt i natten på åttan (inte för att den gjort det men om den skulle). Faktiskt är det så att jag genast kommer på mig att jag borde sett första säsongen först, då tvåan är en direkt uppföljare och mycket av det som hände i då har betydelse nu. Nu får man förklarat för sig ganska bra vad som hände men det gör också att nu när jag sett andra säsongen så är den första helt meningslös att se.

Som sagt, det här är en serie som inte tar upp ett nytt fall från avsnitt till avsnitt utan här byggs det på under alla sex avsnitten. Det handlar om Mike Sweeney och hans familj som försöker hålla ihop efter det som hände under första säsongen. Kan egentligen inte berätta om det heller då det skulle spoila både den här säsongen och första. Hur som helst är Mikes dotter ett huvudvittne i åtalet mot en mördare. Samtidigt som hans familj faller samman ska Mike utreda andra brott men dessa kommer (efter första avsnittet som är ganska starkt) i skymundan. Någonstans på vägen försvinner allting och trots att berättelsen ska hålla på i hela sex stycken avsnitt avslöjar man redan på baksidan av fodralet hur det kommer att gå. Vilket känns ganska idiotiskt.

Jag kan tyvärr inte gilla det här lika mycket som andra serier. Även fast det oftast är riktigt bra och välgjort så blir det aldrig spännande. Bästa under det 270 minuterna är relationen mellan Mike och hans dotter Audrey. Musiken är också högklassisk och titelmusiken väldigt stämningsfull. Samma sak med titelfilmen (den där som rullar med huvudrollerna och titeln).

Jag kan rekommendera den här serien om man redan sett det mesta av deckare och vill ha ett litet annorlunda grepp. Tyvärr så blir det aldrig speciellt spännande.

Och se första säsongen först!

 

One thought on “Durham County: Season 2

  1. [...] höstas så recenserade jag säsong 2 av den här thriller-serien. Då var jag inte direkt förtjust. Mycket av mitt missnöje var ett [...]

Kommentera