Baksidan av smartphonehetsen

En intressant sak är att en skribent som är mest känd för sitt hat mot de tre orginal Starwars-filmerna och som förmodligen är stämplad som hatare av all nostalgi, ska skriva ett inlägg om just nämnda ämne. Det måste erkännas att det nästan tar emot att skriva detta inlägg men jag gör det för att kanske möjligen skrapa bort något lager från stämpeln att jag är emot allt som är gammalt. Faktum är att jag inte rent principiellt hatar allt som är gammalt bara för att det är gammalt. Det jag är emot är det faktum att man ska tycka om det bara för att det var bra förut. Det är ungefär som att älska sin gamla tjock-TV som man hade när man var liten bara för att man gjorde det då. Har det inget att tillföra till samtiden finns det ingen mening med det.

Men som sagt. Jag tänkte här prata om något nostalgiskt. Nämligen tiden innan smartphones. Ni vet den där tiden då det var billigt för elektronikföretagen att utveckla mobiler så att de kunde spotta ur sig nya modeller i parti och minut. Med varje modell på telefonen följde det också med några olika java/flash-spel som var unika för just den modellen. Detta ledde till att det bara var en själv som spelade dem i sin bekantskapskrets.

Det är inte de gamla spelen jag saknar då jag inte tycker att de har något att tillföra i dag. Eller ja inget av dem utom Quadrapop som jag för övrigt har 4.6 miljoner i. (ville bara säga det *host*). Utan det faktum att man verkligen blev bäst på spelen och ingen annan hade en chans att överglänsa en. Det kan man säga att så inte är fallet i dag då de flesta spel finns till ALLA mobiltelefoner. Detta gör uppenbarligen att man måste anstränga sig för att vara bäst vilket i mitt fall innebär att jag spelar tills någon blir bättre än mig och sedan blir jag less och lägger av.

Sensmoralen med detta inlägg då? Det finns ingen över huvud taget. Jag skriver bara detta inlägg efter att just förlorat en match i League of Legends och kände att jag var tvungen att skriva av mig. Därför fick ni läsa om hur jag saknar den gamla goda tiden då jag inte behövde anstränga mig så mycket för att vara bra.

2 Comments

 1. Holmberg

  Quadrapop!

  Märkligt nog finns ju samma spelidé i flera versionen till smartphones med men jag vet inte om kraven kanske skärpts med åren men det är inte lika roligt längre.

  Reply
 2. Robert

  Tycker det var vettigt skrivet även om det bara var för att skriva av sig. Dessutom så är jag en av dem som också gillar de nya Star Wars-filmerna. Däremot så saknar jag inte de gamla telefonerna eftersom allt har blivit mycket lättare för mig iom smartphones. Det jag istället inte har är tid. Detta kommer naturligt eftersom jag fått mer ansvar i livet.

  Reply

Kommentera