Intervju med Martin Wahlund på Fatshark

Om jag säger att utvecklarna bakom ett av de roligaste spelen år 2010 har annonserat ett nytt spel vad säger du då?

Du säger förmodligen att ”Vi vet att Mass Effect 3 kommer nästa år” eller ”Heart of the Swarm är bara en expansion och inte ett nytt spel”. Men ni tänker fel. Den utvecklare jag pratar om är vårt alldeles egna Fatshark och spelet Lead and Gold.

Martin Wahlund

Martin Wahlund

Jag älskade verkligen Lead and Gold av flera anledningar men främst för att det var så mycket färger och det försökte liksom inte vara den där mörka, realistiska CoD-klonen. Det kändes befriande efter nittio timmar med just nämnda spel.

Nu har Fatshark som sagt utannonserat ett nytt spel som heter War of the Roses. Det är, kort sammanfattat, ett spel som kommer utspela sig under 1400-1500 talet någon gång. Spelet kommer likt Lead and Gold att vara ett tredjepersons-aktion som fokuserar på Multiplayer. Skillnaden gentemot Lead and Gold är att detta spel kommer ha en single player också, förutom Multiplayer. Av vad jag har förståt så kan man även låsa upp saker i single player-läget att använda i multiplayer. Längre sammanfattning finns att läsa här: Rockpapershotgun

Jag har fått den äran att ställa lite frågor till Martin Wahlund på Fatshark angående uppläget på deras nya spel.

Hur kommer multiplayer fungera? Kommer det vara ungefär som Lead and Gold med svärd?
Det är inte helt fel, men inte helt sant heller. Vi kommer ha mer spelarutveckling i War of the Roses.

Innebär det att man kommer behålla karaktärens Level efter varje match måntro?

Ja, player progression a la call of duty. D.v.s mycket mer som finns kvar. Man låser upp saker man kan använda för alltid. Kan vara vapen eller skills t.ex.

Kommer det att finnas avståndsvapen?
Ja! De som fanns på den tiden.

Spelet går ju framför allt ut på att samarbeta i multiplayer som Lead And Gold. Kommer man belönas på något sätt för teamwork?

Ja, vi kommer uppmuntra teamwork på ett liknande sätt vi gjorde i Lead and Gold. Projektet är fortfarande i ett tidigt stadie så allt är inte spikat ännu.

Hur många olika spellägen kommer det att finnas och kan du säga något om dem?

Inte bestämt ännu, i alla fall inte officelt! :)

Kommer det finnas något match-make:ing system och hur kommer det i sådana fall fungera?

Ja. Det kommer finnas dedikerade servrar. Vi kommer matcha spelare för att spelarna ska få en så bra spelupplevelse som möjligt!

Detta är vad jag lyckas få ur honom och jag känner redan hur jag längtar efter detta spel som är kommer någongång under 2012.

Kommentera