Dålig stämning bland elektronikföretagen

Apple-iPad-2-vs-Samsung-Galaxy-Tab

Jag som en godtrogen (eller ganska kritisk) konsument har länge trott att tillverkarna hela tiden försöker göra bättre produkter för att locka till sig köpare. Och förhoppningsvis så stämmer det också till en viss mån men nu under det senaste tiden så översvämmas vi av nyheter där den dåliga stämningen mellan olika företag verkligen går att ta på.

Apple har väl aldrig gjort sig kända som ett företag som inte använder sig av sina advokater men nu börjar det bli löjligt. Apple stämmer HTC, Samsung, Google och massa andra företag som gör konkurrerande apparater. Istället för åtgärda det brister som användarna hävdar att Apple har i sina apparater lägger man pengarna på advokater. Istället för att köpa en licens av någon Flash-version så skiter man i det och låter användarna vara arga. Nu är det inte så att konkurrentera till Apple är mycket bättre. Microsoft har köpt upp Skype – man kan ju gissa varför – och bara för några dagar sedan köpte Google upp hela Motorolas telefontillverkning och alla patent som fanns där. Apples konkurrenter i HTC, Samsung, LG och så vidare hurrade för att då för Andriod mer patenter som Apple kan glömma att stämma dem för. Att vissa domstolar beslutar försäljningsstopp för Samsungs surfplatta bara för att någon dag senare hävda stoppet gör ju inte saken bättre. Nu har HTC lämnat in en stämning mot Apple i USA som vill stoppa all försäljning av produkter som dom påstår använder sig HTC-patenter. Detta infattar iPhone, Mac och iPad och troligen också iPod.

Man kan inte längre hoppas på att köpa den produkt som är bäst känns det som. Utan får chansa att produkterna säljs i butikerna just den dagen jag ska handla. Det här gör mig faktiskt bara mer kritisk till alla gigantföretag som slåss med näbbar och klor mot varandra istället för att att försöka överträffa varandra. Visst ska patenterna inte inskränkas men när en patent handlar om att kunna ladda ned appar och hur man gör detta eller när det handlar om hur en vara är förpackad så blir jag bara förbannad.  Synd att man är tekniknörd för annars hade man ju kunnat bojkotta er allihop!

 

Kommentera