Lego Star Wars III: The Clone Wars

legostarwars30209

Först och främst. Det här är Nintendo 3DS-versionen av spelet och jag misstänker att det skiljer sig en del från det andra versionerna. Hur som helst så är det så att Star Wars är tillbaka i Legoform och det var ju också där allt började med spelet som egentligen räddade hela Legos existens. Jag hade grymt kul med spelet då och jag har fortfarande kul med även fast Traveller’s Tales den här gången tolkar en del av Star Wars-sagan som jag inte har någon som helst koll på. Jag har sett något avsnitt av serien lite ofrilvilligt när Kewin kollar på barnprogram men jag ser inget i den här serien som en gång var det Star Wars som jag växte upp med och älskade.

Men även om story är för mig helt främmande så har jag fortfarande roligt. Det här är det första bärbara Legospel som jag spelat och jag har ingen aning om hur spelen är vare sig till Nintendo DS eller PSP. Däremot kan jag direkt säga att jag gillar formatet till 3DS. Spelet använder sig av 3D-effekterna på ett lagom bra sätt. Det finns där men gör varken till eller ifrån i spelet. Det ger lite extra djup i bilden på ett riktigt bra sätt och efter en stund så känns det naturligt att spela spelet med 3D-effekten påslagen.

Snyggt och roligt

Lego-spelen är kanske inte alltid dem som man anklagar för att vara mästerverk rent tekniskt. Speciellt inte om man spelar på det stationära konsolerna Playstation 3 eller Xbox 360. Men nu slås jag av hur snyggt jag faktiskt tycker att det här är. Det känns inte som en bantat version även om det är det och både spelläge och mellansekvenser är riktigt snygga. En sak som gör att Lego Star Wars III passar som ett bärbart spel är ju den fasta kameravinkeln. Det räcker alltså bra med den analoga spaken om finns på Nintendo 3DS eftersom man slipper att styra en dum kamera. Överlag fungerar styrningen bra.

En skillnad från andra Legospel till stationära konsoler är att jag tyckte att det här kändes lättare. Mindre skumma pussel och enklare plattformshopp. Fast även om det är enklare så blir jag lika beroende som jag brukar bli. Spelar en gång igenom storyn som jag inte fattar nått av men sen blir det riktigt kul, som vanligt, när det är dags för free play med valfria karaktärer. Och även fast det absolut roligaste är bortplockat från den här formatet, nämligen att kunna spela två, så tycker jag det är riktigt kul.


[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg6
Lego är roligt i spelfomat och det funkar hur bra som helst till 3DS.
Clone Wars? Är det någon som faktiskt bryr sig om vad som händer i den serien?
Bärbart, 3D och frånvaron av en kompis så bjuder spelet ändå på massa kul.
[/box]

1 Comment

  1. Pingback: Lego Lord of the Rings : Megazine

Kommentera