Lego Pirates of The Caribbean

lego-pirates-of-the-caribbean_fx93x.T1220

Traveller’s tales borde kunna det här vid det här laget tycker man. Det är ju knappast så att den här legotolkningen är den första som dom gör. Antagligen inte den sista heller. För några månader sedan så spelade jag igenom Lego Harry Potter och tyckte det var riktigt trivsamt men lika riktigt trivsamt blir det inte när lego leker pirat. För när man i många av det andra legospelen har haft med magier eller uppfinningar att göra så har man egentligen inget alls sådant till hands i Pirates of The Caribbean. Det mesta handlar faktiskt om att slå sönder allt man kommer i sin väg. Kanske får man bygga lite också om man har tur. Men oftast handlar det om att slå sönder.

Med det sagt så är det här fortfarande ett trevligt spel. Det finns massor att göra och pusslen är inte allt för enkla alla gånger. Det här kan till och med kräva lite eftertanke då och då och Kewin (5 år) tyckte att spelet var alldeles för svårt för hans del.

Det är roligare tillsammans

Precis som med alla andra legospel så är spelet egentligen gjort för att man ska spela två. Så be någon i din närhet plocka upp den andra kontrollen och spela tillsammans med dig så blir spelet genast mycket roligare. Det är smidigt och skärmarna delar snyggt på sig och zoomar in och ut beroende på om man är långtifrån eller nära varandra.

Mellansekvenserna är sällan jätteroliga i dessa spel och så även denna gång. Det är legoversioner av alla karaktärerna och även om Johnny Depp faktiskt passar oväntat bra som legofigur så vet jag inte om Stellan Skarsgård gjorde det. Men det är mesta är sig likt med karaktärer som snubblar och har sig, precis som det brukar.

Kommentera