Spelåret 2011

Inte i något bestämd ordning eller rang så tänkte jag skriva lite om spel som jag hoppas på under 2011. Det kommer inte bli allt och jag vet att jag kommer missa spel. Upplys mig gärna i kommentarerna om sånt jag missat.

Max Payne 3
Jag var väl ingen fantast av ettan och tvåan egentligen. Det var helt ok spel. Men att Rockstar har tagit över utvecklingen känns ganska bra. Vi får se vad det blir av det här.

Syberia III
Jag vet inte mycket om det här spelet ännu. Men med tanke hur mycket jag tyckte om det två första spelen i serien så har jag svårt att inte längta efter det här spelet. Jag har inte hört mycket om det på sista tiden men hoppas i alla fall på att det kommer som planerat. Jag blir nästan lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på tvåan och stämningen från det spelet.

L.A. Noire
Rockstar! Behöver jag säga så mycket mer efter att jag utnämt Red Dead Redemption till årets bästa spel 2010? Ja, kanske. Det här är en deckare i Noirstil som Rockstar verkar lägga allt sitt kunnande på med berättande, miljöer, trovärdighet och inte minst personlighet.

Batman: Arkham City
Det här är i alla fall ett spel som jag är säkrare på kommer att komma. Med tanke på hur om bra ettan var och på hur bra det togs emot så. Det ser ut att bli mer av allt och ännu bättre. Första spelet var ju ett av 2009-års bästa spel så det är klart att mina förväntningar på den här titeln också är skyhöga.

Alice: Madness Returns
Jag spelade aldrig föregångaren och även om jag känner ett visst sug efter att göra det så sitter jag ändå på vänt för att se vad det här blir. Jag är inte riktigt hundra på det här blir ett av mina måste spel under 2011 men jag ser fram emot att veta mer. Stämningen och designen verkar vara helt underbar nämigen.

Deus Ex: Human Revolution
Grafikt skitläckert och en story som verkar tilltala mig. En av dem saker jag sörjer med att inte få leva för evigt är ju att få veta hur framtiden kommer se ut. Därför är det härligt när man kan få en välbeskriven berättelse om hur det faktiskt kommer kunna vara.

Mass Effect 3
Nu håller jag på att spela tvåan och jag börjar förstå vad alla pratade om i sina hyllningar. Inte så att jag sliter mitt hår av längtan men en visst sug börjar smyga sig in hos mig och jag vill gärna ha mer. Helst ganska mycket mer också. Men en genomgång av tvåan räcker i alla fall för egen del. Får se vad trean bjuder på.

Assassins Creed 3
Jag har ingen aning om vad jag har att förvänta mig här. Men efter att ha gillade alla spelen innan i serien så har jag ju svårt att tänka mig att jag blir besviken. Nu huvudperson, nytt område och en ny tid efterlängtas dock.

Infamous 2
Ettan överraskade stort. Tvåan verkar vara mer av samma fast lite bättre. Jag hoppas på det i alla fall. För jag gillade verkligen det första spelet. Jag håller tummarna för att Cole ska imponera på mig ännu en gång.

Dragon Age 2
Jag är en konsolmänniska. Det är bara att erkänna. Så därför gillade jag aldrig ettan. Den passade inte på konsol. Däremot så tror jag att tvåan är bättre anpassad. Av det lilla jag har testat spelet på Gamex så kändes det så. Och då ser jag fram emot det.

Uncharted 3: Drake’s Deception
Kanske inte ett av det spel som jag längtar mest efter. Men ett spel som jag vet kommer att leverera. Drake hamnar i öknen och det mesta verkar vara sig likt. Jag förväntar mig mer av allt och minst lika bra gjort.

Kid Icarus: Uprising
Vad ska man säga? Kid Icarus gör comeback och han gör det i 3D. Om inte så efterlängtat så väldigt spännande att se vad Nintendo lyckas med.

The Last Guardian
Att inte nämna The Last Guardian som ett av 2011 mest spännande spel är nästan olagligt. Så därför gör jag det. Fast inte bara plikttroget. Jag vill verkligen se mer av det här. Men vi får vänta till slutet av 2011 verkar det som. Förhoppningsvis vet vi mer innan dess.

Thief IV
Aldrig spelat nått av det tidigare spelen. Men dem omnämns så ofta i spelhistorien att man blir sugen bara man ser den här titeln. Vi får se när det närmar sig om sugen finns kvar.

6 thoughts on “Spelåret 2011

 1. Du har glömt Homefront, SW: The Old Republic och Diablo 3, men annars kan jag tycka att det verkar vara en ganska bra lista.

  Max Payne: Ska bli intressant att se vad Rockstar kan göra med serien. Jag har ju tyckt att just pangpangandet har varit det sämsta med deras spel sedan … tja, alltid. Det ska därför bli intressant att se hur de lyckas med ett sådant skjutcentrerat spel.

  Batman Arkham City: Det är liksom Batman. *Homer-dreggel*

  Alice: Jag spelade föregångaren, och diggade den stenhårt. Klarade aldrig spelet på grund av en dator som kraschade med mina saves, men stämningen var verkligen helt fantastisk. Jag hoppas verkligen att det där spelet bli bra.

  DE: HR: Samma där, älskade originalet men klarade det aldrig. DE-formeln är fantastisk, och lyckas de fixa den så kan det bli hur bra som helst. Men det riskerar också att falla ganska platt mot de skyhöga förväntningarna som de personer, som tillåter sig att ha förväntningar, har.

  ME3: Ge mig nu!

  AC3: Jag har visserligen gillat spelen hittills, men jag är lite tveksam till hur de ska knyta ihop historien med bara en sista del. Problemet med upplägget de har är att nutidsberättelsen inte avanceras särskilt mycket med varje spel, och det känns lite som att man bara är i början av den berättelsen. De skulle kanske ha behövt göra en AC: Desmond-spinoff för att avancera den berättelsen tillräckligt långt för att kunna avslutas tillfredsställande i del 3.

  DA2: Jag är inte helt såld på alla förändringar hittills, men Bioware är Bioware och på ett drygt decennium så har jag bara blivit besviken en gång.

  Uncharted 3 och The Last Guardian är två spel som jag i nuläget inte äger plattformen att spela dem på. Jag kanske ska åtgärda det under nästa år, eftersom de båda verkar väldigt intressanta.

 2. Bra lista! Saknar dock sp, Ercarret säger, DIABLO3! Jag har så sjukt pepp inför det spelet. Men ingen vet om det kommer 2011. Hoppas!

 3. Diablo 3… nä, det måste helt enkelt köpas en ny dator nu. 2011 får bli året jag pausar från konsollspelandet och återvänder till mina PC-rötter. Eller kanske det är lika bra att säga Blizzard-rötter :)

 4. Hell yeah!! :D
  Tänker själv sätta ihop en sån här lista. Men det är vårt, för det är alltid överraskningarna som blir bäst. :) Dragon Age 2 är väl det spel jag har högsta förhoppningar kring, tillsammans med Deus Ex.

  Men… Zelda då? Det kanske inte ens släpps 2011.
  Och jag är inte ett dugg sugen på det.

 5. [...] This post was mentioned on Twitter by Niklas Van De. Niklas Van De said: Spelåret 2011 – http://www.megastorm.se/2010/12/31/spelaret-2011/ [...]

 6. Väntar med spänning på Deus ex. Efter 11 år äntligen en uppföljare!!! Katastrofen Deus ex 2 räknas inte.. Så nu har dom i allafall inte gjort samma tabbe som då, genom att släppa 3an för tidigt.

Kommentera