2010: Årets spel – plats 4

Den här listan med årets spel är inte lika lätt som jag trodde att den skulle vara. Själv hade jag bestämt mig att just det här spelet inte skulle vara med eftersom jag, någonstans dåraktigt, på förhand hade dömt ut det eftersom jag inte tyckte det verkade vara en riktigt uppföljare. Och en riktig uppföljare kanske spelet inte heller är men samtidigt är det ett spel som verkligen har putsat och putsat på det föregångaren gjorde lite mindre bra och föregångaren hade jag lätt kunnat utnämna till ett av 2009 års bästa spel. Därför skulle det vara dumt av mig att förbise det här äventyret bara för att det är en förfining av föregångaren.

Ja, det är klart det är Assassins Creed: Brotherhood jag pratar om nu. Så här roligt är det inte ofta jag har i spelvärld. Det är inte ofta där jag anstränger mig för att försöka klättra upp till just den där meningslösa flaggan och först ger upp efter en halvtimme. Eller där jag springer runt i tunnelruiner och letar efter en enda skattkista fast värdet i dem praktiskt taget är obefintligt när pengarna rullar in som dom ska. Men ändå gör jag det och jag älskar det. Därför, och av många andra anledningar som finns att läsa i min recension av spelet, är Assassins Creed: Brotherhood det fjärde bästa spelet i år.

Läs min recension


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 4:e plats': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar

 

5 Comments

 1. Henke (spelgubben)

  Jag tappade lite sugen på AC efter första spelet. Kanske ska ge tvåan ett försök till och sedan ge sig an Brotherhood :)

  Reply
 2. Familjenspel

  Har fortfarande inte orkat ta tag i Brotherhood, får se när det blir av… känns oavsett inte som ett av årets 5 bästa spel för min egen del :)

  Reply
 3. Lunandrez

  Igår hade du likt mig Castlevania: Lords of Shadow, idag har du Assassin's Creed: Brotherhood, känns som att vi kan det här med att välja "rätt"! ;) Extra nyfiken nu på om vi kanske har valt samma spel i topp-3 också, men något säger mig att det lär gå isär där en aning. :)

  Reply
 4. Aftonstjaerna

  Ett spel jag inte testat men antagligen kommer att göra det när det blir Steamrea på det ;)

  Reply
 5. Jonas Andreasson

  Trevligt, man blir mer och mer intresserad av det här. Kanske till och med värt att att köpa snart. Fast jag tröttnade efter det första och har inte spelat det andra än…

  Reply

Kommentera