Mubi – framtidslöfte

 

Att Mubi är någonting som jag längtat efter är det ingen tvekan efter. En filmtjänst för att att kunna se film via Playstation 3 för en billig kostnad. En långfilm kostar 32 kr för att ha den i en vecka. Tittar manmycket på film så kan man hyra obegränsat med filmer för 120 kr i månaden. Problemet kommer när det handlar om utbudet. Jag är ingen filmnörd i sann bemärkelse men jag kan en del om film. Men av det ca 450 filmerna som jag fick tillgång att kunna titta på (utav alla tiotusentals) så var det inte många titlar som kändes igen eller ens lockade.

Jag tror på den här tjänsten, att man tillskillnad från Microsoft motsvarighet, faktiskt också kan få svensk text är ju bara ett stort plus!

+ Inte bara stortitlar från Holloyood. Massa film från Europa. Svensk text på massa filmer. Växande utbud. Vettig prissättning.

- Inga filmer från Hollywood. Svårt att sortera titlarna.  ”Bara” 465 filmer som man kan se från Sverige.

Tagged with 

6 thoughts on “Mubi – framtidslöfte

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Niklas Van De, Niklas Van De. Niklas Van De said: http://bit.ly/9RZWtl – Mubi – Framtidslöfte [...]

 2. Låter lovande tycker jag! Har inte haft igång min PS3 på evigheter men det här låter värt att utforska. Just lite mer udda filmer och inte samma gamla Hollywood skåpmat tilltalar mig. :D

 3. Suck, jag har nästan gett upp på att få en vettig mediatjänst i Sverige. Visst verkar MUBI lovande, men jag blir riktigt sur när jag ser att man får mindre än en procent av det egentliga utbudet. Nej, de får inga pengar av mig förrän sådana restriktioner hävs.

 4. Pixelvikning: Det är lovande! Men utbudet är snålt – man kan nämligen se hur många filmer man inte kan se och jag blir grymt besviken… finns massa bra film där som jag inte får se – bara dräggla över

  Micke: Ja, precis… jag tror också Mubi får vänta på mina pengar! Däremot kollade jag den gamla Alice i underlandet för 1909 (?)… film har i alla fall blivit bättre

 5. 120 spänn per månad var ju inte så farligt för obegränsat.
  men problemet ligger väl kanske i utbudet.
  Man vill ju ha en butik som har alla filmer. Eller i alla fall de flesta stora.

 6. Peter: För mig är det värre att de gör restriktion än att de har litet utbud. Hade inte haft några problem med att ett antal niche-tjänster etablerar sig, det som retar mig är när de har andra filmer och jag av rena licensanledningar inte får del av det. Jag har stundtals varit beredd att sluta använda iTunes då jag som svensk inte får varken filmer eller TV-serier. Jag betalar gärna, varför vill de inte ha mina pengar? Grrrr!

Kommentera