Minnen: Sphinx and the Cursed Mummy

Jag började tänka på det här spelet då Kristian från Spelradion hittade det här spelet på vinden. Jag surfade in på min gamla hemsida, Testcentralen, och kollade på recensionen som jag skrev om spelet för mer än tre år sedan. Redan då var spelet väldigt bortglömt och det är ännu färre som minns det idag. Vissa spel glöms helt enkelt bort utan att dem egentligen förtjänar att glömmas bort. Sphinx and the Cursed Mummy var inte världens bästa spel. Ganska långt ifrån men Eurocom kunnat finputsa spelmomenten till en tvåa hade det kunnat bli riktigt bra. Nu för tiden så sysslar Eurocom mest med licensspel såsom Batman Begins och Ice Age 2.

Själva spelet i säg är en sorts Zeldaklon där man styr två olika karaktärer. En är en prins eller liknande som blivit lurad och offrad på alla sina organ. Han har kort och gott blivit en mumie. När man spelar med mumien så är man ganska rädd, tål inte strider, smyger och har lustiga kommenterar till hands för sig. Sen kan man styra som den mer stridsduglige Sphinxen som plattformar sig fram och slåss. Två olika spelstilar som tillsammans ska lösa pussel och klarar av andra svårigheter.

Tyvärr så tröttnade jag på spelet då jag körde fast i någon grotta kanske halvvägs in och la ned spelet. Dels för att spelet inte grep tag i mig som det kanske borde ha gjort, men också för att vissa saker var klurigare än dem behövde vara. Ändå minns jag spelet med glädje och tycker det är synd att det aldrig blev en serie av det här. För då hade det kunnat bli ganska så bra.

One thought on “Minnen: Sphinx and the Cursed Mummy

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Niklas Van De, Niklas Van De. Niklas Van De said: http://bit.ly/bZf29w Minnen: Sphinx and the Cursed Mummy [...]

Kommentera