Rädslan inför E3

e3

Jag brukar alltid se fram emot E3. Massor av häftiga spel som presenteras och alltid dyker det upp lite överraskningar. Problemet den här gången är att företagen bakom hårdvaran sneglat alldeles för mycket på Nintendo och deras Wii och dess kontroller. Både Sony och Microsoft är ju företag som vill tjäna så mycket pengat som möjligt på det dem gör och det är precis vad Nintendo har gjort. Tjänat feta pengar på sin hårdvara. Nu vill alltså Sony och Microsoft också tjäna samma pengar och försöker alltså sig på rörelsekänsliga kontroller till deras maskiner. Vad som oroar mig är det kommer visa sig lönsamt och att spel mer och mer kommer bli rörelsegimmicks än spel som man spelar med handkontroll. Redan Sonys gyro funktion i handkontrollen förstörde nästan riktigt bra spel (Killzone 2 medmera). Men om det säljer är det mer sånt vi har att vänta och mer sånt betyder mindre spel som styrs på tradionellt sätt. Jag är rädd att vi får se massor av skit till både Natal och till Move och att utvecklarna fortsätter satsa på det.

Kommentera