Batman: Arkham Asylum

Ett av årets bästa spel har jag äntligen tagit mig igenom och även om jag faktiskt aldrig fattade storheten med spelet när jag testade demot så förstod jag det ganska snabbt när jag började spela det riktiga spelet. Batman är inget linsensspel även om det låter så på namnet och det är nästan lite synd eftersom om det hade varit det så hade det varit det bästa linsensspelet på länge. Det här är nämligen riktigt bra. Det hela börjar att Jokern blir fångad lite väl enkelt och sedan rymmer lite väl enkelt när han är på väg till sin cell i Arkham Asylum. Gothams fängelse för alla knäppisar som Gotham haft genom tiderna. Det här bäddar för massor av bra fiender och bossfighter och variationen är hög genom hela spelet. Miljöerna är riktigt läckra och varierande även dom.

Man skulle kunna tro att Batmanspel mest går ut på att slåss och även om det är mycket slagsmål i spelet så är det inte den viktigaste beståndsdelen. Utforskandet är det som verkligen lyfter spelet upp från andra liknande spel och det finns mycket att upptäcka. Gåtan har placerat ut massor av gåtor och uppgifter åt Batman att lösa under spelets gång och vill man finns det mycket att hitta på.

Detektiven Batman


Till sin hjälp i jakten på Jokern och alla andra superskurkar så har Batman ett så kallat detektiv-mode som gör att han kan spåra fingeravtryck, se värme och hitta svagheter i väggar och annat som kan vara nyttigt att ha när man är utsatt i trånga mörka gångar och skurkarna börjar beväpna sig. Batman tål en del stryk men inte hur mycket som helst så det gäller att undvika att bli träffad. Som tur är så är Batman expert på att hålla sig i skuggorna och smyga på sina fiender. Ibland är det klurigare men om man funderar lite så brukar det lösa sig.

Många har nominerat det här till ett av förra årets bästa spel och jag kan faktiskt inte annat att instämma nu när eftertexterna just rullat färdigt och spelet är slut. Har ni ännu inte köpt det här spelet. Gör det genast!

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg6
Grym variation och en Mark Hamill i högform som Jokern. Ett av förra årets bästa spel.
Aningen snopet när spelet var slut. Jag ville bara ha mer hela tiden.

[/box]

Kommentera